Geen categorie

Freaky Voorjaar in de Kunsthal

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Nieuws / Expositie

Freaky Voorjaar, zo heet het nieuwe tentoonstellingsprogramma van Kunsthal Rotterdam. Onder freaky verstaat de expositieruimte in dit geval vreemd, verontrustend, duister, maar ook intens, fantasievol en sprankelend. Verwacht dus exposities vol niet alledaagse kunst.

Krištof Kintera, Bad News, 2011 sound track, movement mechanism, solenoids, microchip contoller, drum, horns, radio, clothes, etc. ©2014, Krištof Kintera.

 

Eerder besteedden we al aandacht aan De bonte avonturen van de Cabbit en de Folf, een tentoonstelling met foto’s die Charlotte Lybeer maakte van als dieren verklede mensen. Maar Freaky Voorjaar bevat nog meer ‘vreemde’ tentoonstellingen. Zoals Krištof Kintera. Your Light is My Life.

Met bijna slapstickachtige, soms duistere humor, stelt de Tsjechische kunstenaar Krištof Kintera (1973) met zijn installaties politiek geladen onderwerpen aan de orde. Zijn sculpturen bewegen, communiceren, of disfunctioneren en zijn soms volkomen absurd.

Piet Parra Pierced, zeefdruk, 2009.

De wereld van de Nederlandse kunstenaar Parra (Pieter Janssen, 1976) is niet minder wonderlijk. Deze bevat hybride en bizarre figuren met vogelhoofden en sensuele lichamen, gecombineerd met teksten die uiteenlopen van sarcastisch tot onzinnig. Parra ontwerpt wereldwijd ‘special editions’  voor gevestigde merken. De expositie PARRA toont ontwerpen voor flyers, platenhoezen, sneakers, skateboards, affiches en stoffen.

Freaky Voorjaar bevat ook een familietentoonstelling: Wondere Wereld. Deze bestaat uit meer dan vijfhonderd vrolijke en absurde ansichtkaarten. Uit een tijd waarin niemand nog van computers en photoshoppen had gehoord.

Tentoonstellingsprogramma Freaky Voorjaar, t/m 7 juni in Kunsthal Rotterdam

Video over de expositie van Krištof Kintera:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share