Geen categorie

Elephant Parade viert tienjarig jubileum in Laren

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

De Elephant Parade komt deze zomer naar Laren. De openluchttentoonstelling viert haar tienjarig jubileum in samenwerking met Singer Laren. Van 18 juni tot half september veroveren tientallen beschilderde olifantenbeelden het Noord-Hollandse dorp.

Foto: Elephant Parade.

De parade start op de Brink en eindigt via de Naarderstraat en de tegen die tijd in gebruik genomen nieuwe entree van Singer Laren in de beeldentuin van dat museum. Die beeldentuin is vanaf de zomer gratis toegankelijk.

De Elephant Parade is een initiatief van vader en zoon Marc en Mike Spits. Met het evenement vragen ze aandacht voor de bescherming van de Aziatische olifant en steunen ze olifantenprojecten over de hele wereld.

Na afloop van elke tentoonstelling worden de beelden namelijk geveild. De opbrengst gaat naar die projecten. De levensgrote sculpturen werden al geëxposeerd in steden als Amsterdam, Londen, Singapore en Bangkok.

Foto: Elephant Parade.

Elephant Parade is trots op alles wat de organisatie in de afgelopen tien jaar voor olifanten heeft kunnen betekenen, maar de dieren worden nog steeds ernstig bedreigd. Onder meer door stropers.

Elk olifantenbeeld dat deel uitmaakt van een expositie is een uniek kunstwerk. In het verleden namen onder anderen Ans Markus, Corneille, Tommy Hilfiger, Katy Perry en Jan des Bouvrie een beeld onder handen.

De beelden in Laren worden ook geveild. En wel in het nieuwe theater van Singer Laren, onder leiding van een veilingmeester van Christie’s.

Elephant Parade, 18 juni t/m half september in Laren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share