Geen categorie

Haarlem krijgt cultuurnacht

0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

In navolging van andere steden krijgt ook Haarlem dit jaar een museumnacht, al heet deze cultuurnacht. De Haarlemse Cultuurnacht vindt plaats op zaterdag 8 september en is onderdeel van het Haarlem Cultuur Festival, dat weer het startsein is van het nieuwe culturele seizoen.

Componist Merlijn Twaalfhoven opent dit evenement om 20 uur met zijn compositie Ville Passager. Honderd blazers en slagwerkers voeren die uit vanaf balkons, trappen en uit ramen op en rond de Grote Markt. “Het publiek ervaart vanaf een vaste plek of wandelend het poëtische en dromerige werk waarin melodieën, akkoorden en ritmes verweven tot één geheel”, aldus het persbericht.

Zaal in het Frans Hals Museum. Foto: Evert-Jan Pol.

Na de opening staan er in de hele stad allerlei evenementen op het programma. In Museum het Dolhuys bijvoorbeeld, kun je silent swingen met de dj’s van Je Suis Energy. Het Frans Hals Museum biedt een turbotour en is ook de het podium voor yoga en salonsjansen. In de 175 jaar oude Teekenzaal van de Waag kun je deelnemen aan nachtelijke modeltekensessies. En gidsen van het Teylers Museum geven rondleidingen met een zaklamp langs plekken die normaal verborgen blijven.

De eerste Haarlemse Cultuurnacht duurt tot 23 uur, waarna er een afterparty is in Patronaat.

Voor en na de cultuurnacht is er in Haarlem ook veel te beleven. Tijdens het Haarlem Cultuur Festival op 8 en 9 september gonst de stad namelijk van optredens, films, workshops en exposities. De meeste activiteiten zijn gratis toegankelijk. Het festival valt samen met het Korenlint (met optredens van ruim zestig koren) en Open Monumentendag (met onder meer kleine concerten op meer dan zeventig historische locaties).

Haarlemse Cultuurnacht, zaterdag 8 september, van 20 tot 23 uur op verschillende locaties in Haarlem

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share