Geen categorie

Tefaf toont Rembrandt, Rubens en Da Vinci

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Leonardo da Vinci (1452-1519), Drapery study, 240x193mm. Copyright: Fondation Custodia, Collection Frits Lugt, Paris.

De Fondation Custodia in Parijs toont op de komende Tefaf werk van onder anderen Rembrandt, Rubens en Da Vinci. De expositie vindt plaats ter gelegenheid van de 25ste editie van de Maastrichtse kunst- en antiekbeurs.

De tekeningen zijn geselecteerd rond het thema studying on paper. De geëxposeerde werken zijn studies of schetsen waarin de kunstenaar iets uitprobeerde. Het zijn geen op zichzelf staande kunstwerken en de meeste zijn naar het leven gedaan. De tentoonstelling is opgebouwd uit elf verschillende typen tekeningen: draperieën, naakten, figuurstudies, schetsbladen met variaties van hetzelfde onderwerp, gezichten, dieren, landschappen, bomen, architectuur, studies van licht en donker, en tekeningen waarin een verhaal wordt verteld.

Alle tekening komen uit de Collectie Frits Lugt, die door de Fondation Custodia wordt beheerd. Verzamelaar Frits Lugt (1886-1970) wilde het artistieke scheppingsproces doorgronden en het zichtbaar maken. Zijn verzameling bevat daarom veel voorbereidende tekeningen voor schilderijen en studiebladen. Speciale belangstelling had hij voor schetsboeken en voor gedrukte, van illustraties voorziene, handboeken voor kunstenaars. Zeldzame voorbeelden daarvan zijn eveneens te zien op de expositie.

De Tefaf vindt dit jaar plaats van 16 tot en met 25 maart.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share