Geen categorie

Suske en Wiske in Leiden

0 0
Read Time:34 Second

Lambik als Valdez, pentekening gemaakt door Luc Morjaeu.

Museum De Lakenhal toont veertig originele potloodschetsen en inktplaten uit het nieuwste stripalbum van Suske en Wiske: Het Lijdende Leiden. Dit in het kader van de tentoonstelling Vrijheid! Leidens Ontzet 1574-2011 in hetzelfde museum.

In het album belanden de striphelden op magische wijze midden in het belegerde Leiden van 1574. Het liefdesverhaal van de Spaanse legerleider Valdez en de Leidse Magdalena Moons vormt de rode draad door de strip. De tekeningen laten zien hoe dit verhaal tot stand kwam.

Suske en Wiske: Het Lijdende Leiden, t/m 4 maart 2012 in Museum De Lakenhal, Leiden

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share