Geen categorie

Ingepakt

0 0
Read Time:45 Second

Het is een aanblik die museumbezoekers niet snel hebben: grote kisten, met daarin kunstwerken van grote namen. Meestal zijn dergelijke vrachtkisten, waarin bruiklenen van andere musea of particulieren worden vervoerd, buiten het zicht van het publiek. In Museum Ludwig in Keulen doen ze daar niet moeilijk over. Op de looproute naar zalen met surrealistische kunst staan ze klaar voor vertrek terug naar huis. De etiketten maken duidelijk dat het gaat om werk dat te zien was op de grote expositie Ludwig Goes Pop, over pop-art. Tot en met 11 januari toonde het museum kunst van onder anderen Roy Licht­en­stein, Robert Rauschen­berg, Andy Warhol en Jasper Johns. Deze en andere namen prijken op de kisten. De eerstvolgende grote tentoonstelling in het Duitse museum (14 maart tot en met 5 juli) is gewijd aan de in Polen geboren Duitse kunstenaar Sigmar Polke (1941-2010). Tekst en foto’s: Evert-Jan Pol.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share