Geen categorie

Mons 2015 van start

0 0
Read Time:57 Second

Nieuws

Het Belgische Mons (Bergen) is vanaf morgen Culturele Hoofdstad van Europa. Het openingsfeest staat in het teken van licht, vuur en warmte. In totaal omvat het programma ruim 300 evenementen.

Zondag openen twee grote tentoonstellingen, waarvan er een ook onderdeel is van het programma van het Van Gogh-herdenkinsjaar 125 jaar inspiratie. Het BAM (Beaux-Arts Mons) besteedt met Van Gogh in de Borinage aandacht aan de jaren die de Vincent van Gogh (1853-1890) in de Borinage doorbracht (1879-1880) en waar hij de beslissing nam om kunstenaar te worden.

De expositie omvat ruim zeventig schilderijen, tekeningen en originele brieven van Van Gogh uit diverse internationale collecties. Onder meer het Van Gogh Museum en het Kröller-Müller Museum stelden omvangrijke bruiklenen ter beschikking. Niet eerder is dit thema zo uitgebreid behandeld in een tentoonstelling.

In de Anciens Abattoirs (oude slachterijen) opent dezelfde dag Mons Superstar!. Deze expositie is een eigentijdse kennismaking met de mannen en vrouwen – gepassioneerde uitvinders, overtuigde idealisten en pragmatische ingenieurs – uit Mons en omstreken en hun innovatieve ideeën. De opzet van de tentoonstelling is interactief. Hierbij wordt onder meer gebruikgemaakt van moderne technologieën.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share