Geen categorie

De Schreeuw hangt

0 0
Read Time:51 Second

Nieuws

“Daar is ‘ie dan!” Zo begint een persbericht dat het Van Gogh Museum vandaag verstuurde. Met ‘ie bedoelt het De schreeuw van Edvard Munch. Het hangt sinds vandaag in het Amsterdamse museum, waar het deel uitmaakt van de Munch : Van Gogh, die op 25 september opent.

De Schreeuw wordt opgehangen in het Van Gogh Museum. Foto: Jan-Kees Steenman.
De Schreeuw wordt opgehangen in het Van Gogh Museum. Foto: Jan-Kees Steenman.

 

Het iconische schilderij verlaat het eigen huis, het Munch Museum, in Oslo bijna nooit. Daarom is het bijzonder dat het de komende maanden in Nederland te zien is. De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met het Noorse museum. Dat met Van Gogh + Munch (met werk uit Amsterdam) zijn best bezochte tentoonstelling ooit beleefde.

Samen brengen beide het Munch Museum en het Van Gogh Museum het werk van Vincent van Gogh en Edvard Munch voor het eerst in de geschiedenis op grote schaal samen. Centraal staan de raakvlakken. Het Van Gogh Museum toont ongeveer tachtig schilderijen en dertig werken op papier.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share