Geen categorie

Ontwerp nieuw entreegebouw Van Gogh Museum bekend

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Een nieuw entreegebouw aan de kant van het Museumplein is een langgekoesterde wens van het Van Gogh Museum. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang en het ontwerp werd vandaag onthuld.

Het ontwerp. Kisho Kurokawa Architect and Associates.

Het conceptontwerp is gemaakt door het bureau van de overleden Japanse architect Kisho Kurokawa. Deze was ook verantwoordelijk voor de in 1999 geopende tentoonstellingsvleugel. Het nieuwe entreegebouw zorgt ervoor dat die vleugel beter aansluit op het Rietveldgebouw. De bezoekersstroom zal daardoor verbeteren, aldus het museum.

De bezoekers hebben vanuit deze nieuwe entree rechtstreeks toegang tot de tentoonstellingsvleugel waar doorgaans wisselende tentoonstellingen te zien zijn. Bovendien sluit het entreegebouw aan op de nieuwe ontwikkelingen van het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum. Die hebben beide hun entree aan de kant van het Museumplein.

Het nieuwe entreegebouw gaat naar verwachting 15 miljoen euro kosten en daarvan is nu ongeveer de helft binnen. De BankGiro Loterij zegde onlangs 4,5 miljoen toe voor dit project.

Het Van Gogh Museum is nog tot 1 mei gesloten vanwege andere renovatiewerkzaamheden. Een deel van de collectie is nu te zien in Hermitage Amsterdam. Volgens een woordvoerster hoeft het museum niet opnieuw voor langere periode dicht. β€œDe entree komt aan de tentoonstellingsvleugel die we kunnen afsluiten voor publiek.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share