Geen categorie

President Obama bezoekt Rijksmuseum

0 0
Read Time:56 Second

Nieuws

Het vermoeden was er al, maar vandaag werd het officieel bevestigd: president Obama van de Verenigde Staten brengt maandag 24 maart een bezoek aan het Rijksmuseum. Dat heeft het Ministerie van Algemene Zaken bekendgemaakt.

Rembrandt Harmenszoon van Rijn (1606-1669), De Nachtwacht, Rijksmuseum, Amsterdam.

Obama bezoekt het Rijksmuseum in gezelschap van premier Rutte. Ze bekijken onder meer twee historische documenten die de bilaterale relatie tussen Nederland en de Verenigde Staten markeren: het Plakkaat van Verlatinghe uit 1581 en het eerste Amerikaans-Nederlandse handels- en vriendschapsverdrag uit 1782. Het Plakkaat van Verlaetinghe, dat diende als inspiratie voor de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring, is speciaal voor het bezoek van president Obama van het Nationaal Archief in Den Haag naar het Rijksmuseum overgebracht.

Vervolgens krijgen Obama en Rutte van hoofddirecteur een rondleiding langs topstukken. Ze zullen onder meer stilstaan bij De Nachtwacht.

Het bezoek vindt plaats in de ochtend en het museum is dan gesloten voor publiek. Om 13 uur gaat het weer open. Obama is volgende week in Nederland vanwege de Nuclear Security Summit die in Den Haag plaatsvindt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share