Geen categorie

Liftende robot bezoekt Rijksmuseum Twenthe

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Nieuws

Wie vandaag Rijksmuseum Twenthe in Enschede bezoekt, kan zomaar een robot tegen het lijf lopen. hitchBOT komt namelijk langs. De Canadese robot maakt een kunstreis door Twente.

De liftende hitchBOT (vandaar de naam) komt uit Ontario en is zo groot als een zesjarig kind, draagt bonte kaplaarzen en gele handschoenen. David Harris Smith en Frauke Zeller maakten hem in 2013 als kunstproject om te onderzoeken of robots mensen kunnen vertrouwen. De robot reist graag, maar is daarvoor geheel afhankelijk van de welwillendheid van mensen om hem mee te nemen. Hij kan namelijk niet bewegen. Maar wél praten.

hitchBOT. Foto via Instagram.
hitchBOT. Foto via Instagram.

Vorig jaar maakte hij vele vrienden toen hij liftte over de Trans-Canada highway. Begin dit jaar maakte hij een reis door Duitsland, langs steden als München, Keulen, Hamburg en Berlijn. En nu is hij dus in Nederland, en dan voornamelijk in Twente. Behalve Rijksmuseum Twenthe bezoekt hij ook onder meer ook het festival Kunst in het Volkspark, dat komend weekend plaatsvindt.

Zijn belevenissen zijn te volgen via Facebook, Twitter en Instagram. En wie de komende dagen in Twente is, kan hem natuurlijk ontmoeten en een handje geven. hitchBOT blijft in Nederland tot 24 juni.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share