Geen categorie

Website David Bowie is online

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Nieuws

Het duurt nog even voordat ook Nederlanders in eigen land de succesvolle reizende expositie David Bowie is kunnen bezoeken, maar de bijbehorende website is sinds gisteren online. De tentoonstelling opent op 11 december in het Groninger Museum. De online kaartverkoop start vrijdag 28 augustus.

Screenshot website David Bowie is.
Screenshot website David Bowie is.

 

David Bowie is is het eerste internationale overzicht van de carrière van David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit onze tijd. De expositie bestaat uit meer dan 300 objecten uit het persoonlijke archief van Bowie. Hij bewaarde handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto’s, ontwerpen van albums en ander zeldzaam materiaal uit de afgelopen vijftig jaar.

 

De tentoonstelling laat zien hoe het werk van Bowie is beïnvloed door en invloed heeft gehad op uiteenlopende stromingen in kunst, design, theater en de hedendaagse cultuur. Hierbij ligt de focus op creativiteit, vernieuwing en samenwerking op het gebied van geluid, mode, vormgeving, theater en film.

David Bowie is startte in 2013 in het Victoria & Albert Museum in Londen en was daarna te zien in Toronto, São Paulo, Berlijn, Chicago en Parijs, waar het de miljoenste bezoeker trok. Vanaf 12 juli is de expositie te zien in Melbourne, voordat ze naar Groningen reist. Voor zover bekend is die stad de laatste locatie in Europa.
 David Bowie is in het Groninger Museum duurt van 11 december 2015 tot en met 13 maart 2016.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share