Geen categorie

Museum Oud Amelisweerd is failliet

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Museum Oud Amelisweerd (MOA) in Bunnik is failliet. Het museum heeft het faillissement zelf aangevraagd. Het verkeerde al langere tijd in financiële moeilijkheden. Het is vanaf morgen gesloten.

Museum Oud Ameliswaard. Foto: Evert-Jan Pol.

Het museum opende in maart 2014, als opvolger van het Armando Museum in Amersfoort. Dat moest in oktober 2007 noodgedwongen sluiten omdat de kerk waarin het was gehuisvest afbrandde. MOA toont werk van de onlangs overleden Armando in combinatie met eeuwenoud behang.

Landhuis Oud Amelisweerd en het bijbehorende landgoed staat in de gemeente Bunnik, maar zijn het eigendom van de gemeente Utrecht. De twee buurgemeenten realiseerden het museum in samenwerking met enkele stichtingen, de provincie Utrecht en een derde gemeente: Amersfoort. Die leverde de Armando Collectie en stak er ook nog eens 1 miljoen euro in.

Het ging al een tijdje niet goed met het museum. Lang was het de vraag of de gemeente Utrecht de instelling wel zou blijven steunen. Uiteindelijk besloot ze dat toch te doen, maar Armando had vanwege alle onzekerheid al besloten de samenwerking te stoppen. En dat hielp niet.

Wat er met het landhuis gaat gebeuren, is nog niet bekend.

(EJP)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share