Geen categorie

Musea zijn woensdag even ‘sportschool’

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Dat winkels en sportscholen sinds afgelopen zaterdag wel weer bezoekers mogen ontvangen, maar musea niet, vindt die laatste groep onbegrijpelijk. De Museumvereniging heeft daarom de actie Museum Gym gestart. In het kader daarvan openen enkele musea woensdag 19 januari de deuren als ‘sportschool’.

In Stedelijk Museum Alkmaar kunnen sportieve bezoekers planken tussen de oude meesters en squats doen tussen de schilderijen van Allart van Everdingen. Dit alles onder begeleiding van personal trainers. Een goede conditie is niet vereist.

Sporten in Stedelijk Museum Alkmaar. Foto: Peter Sieben.

Wie alleen zijn of haar spierballen wil trainen, kan terecht in Museum Speelklok in Utrecht. Daar mag je draaien aan een orgel en dat kan nog best zwaar zijn.

De algehele conditie is te trainen op de buitenterreinen van Slot Loevestein en Streekmuseum Krimpenerwaard. In beide musea kan je een korte bootcamp ervaren.

Wie liever meer mindfull actief is, is aan het goede adres in Foam, het Fries Museum, Vincent van GoghHuis en het Zaans Museum. Die musea zijn morgen tijdelijk een yogastudio.

De hersenen trainen doe je in het Rietveld Schröderhuis in Utrecht. Daar mag je plaatsnemen achter een door Gerrit Rietveld ontworpen tafel en schaken tegen de eerste grootmeester van Utrecht.

Alle sportieve activiteiten zijn te vinden op de site van Museum.nl.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share