Geen categorie

Spierballen kweken in het museum

0 0
Read Time:57 Second

Spierballen kweken in het museum. Dat kon vandaag in Museum Speelklok in Utrecht. Bezoekers mochten bij uitzondering zelf een draaiorgel bedienen. Deze sportieve activiteit vond plaats in het kader van de protestactie Museum Gym. Hiermee liet een groot aantal musea op ludieke wijze blijken het er niet mee eens zijn dat musea in tegenstelling tot sportscholen en winkels nog steeds dicht moeten blijven.

Tekst: Evert-Jan Pol

Ruim zestig musea boden vandaag sportieve activiteiten aan. Onder het mom van: dan zijn we een sportschool en mogen we dus open. Niet officieel natuurlijk, maar wel stiekem.

Museum Speelklok zette twee draaiorgels uit zijn uitgebreide collectie in als fitnessapparaten. Bezoekers mochten draaien aan het wiel in de hoop er een fatsoenlijk deuntje uit te krijgen. Dat is nog een stuk moeilijker dan het lijkt, ondervond ik vanochtend aan den lijve. Het liedje Y.M.C.A. van de Village People heeft nog nooit zó vals geklonken.

Wel kreeg ik een serieuze workout – ik ben nog steeds aan het bijkomen – en zag ik eindelijk weer eens een museum van binnen.

De actie in Museum Speelklok is inmiddels gestaakt op verzoek van handhavers,

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share