Geen categorie

Centraal Museum verlengt Botanische Revolutie

0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Naar aanleiding van de lockdown en als gevolg daarvan de sluiting van de Nederlandse musea, heeft het Centraal Museum in Utrecht het tentoonstellingsprogramma van 2022 aangepast. De expositie De botanische revolutie is daardoor ruim drie maanden langer te zien, tot en met 1 mei.

Overzicht. Foto: Evert-Jan Pol.

In de expositie De botanische revolutie staat de herwaardering van de natuur centraal. Steeds meer mensen zoeken de buitenlucht op en de tuin speelt daarin een belangrijke rol. De tuin is een plek om jezelf terug te trekken, een plek van veerkracht en groene therapie. Voor kunstenaars is de tuin al eeuwenlang een belangrijke inspiratiebron. Niet alleen als toevluchtsoord, maar ook als een manier om te reflecteren op de veranderende maatschappij.

In een tijd van klimaatcrisis richten kunstenaars hun pijlen opnieuw op de tuin. Zij stellen kritische vragen over de manier waarop de natuur wordt bedwongen en roepen op onze relatie met de natuur radicaal anders vorm te geven.

Niet alle werken blijven in de tentoonstelling. Sommige stukken zijn straks niet langer te zien omdat ze kwetsbaar zijn en enkele andere creaties worden ergens anders verwacht. Als een kunstwerk vervangen moet worden, zal een hedendaagse kunstenaar nieuw werk toevoegen. “Net zoals een tuin zelf voortdurend aan verandering onderhevig is, passen we ook de expositie aan”, aldus het Centraal Museum in een persbericht.

Door de verlenging van De botanische revolutie openen twee andere tentoonstellingen later dan gepland. De grote tentoonstelling De Gezonde Stad is te zien vanaf 2 juni, de dag waarop Utrecht 900 jaar geleden stadsrechten kreeg. Stoel neemt stelling, een ode aan de stoel, is uitgesteld naar 2023.

De botanische revolutie, t/m 1 mei in Centraal Museum, Utrecht

Lees ook: Groene kunst zorgt voor botanische revolutie

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share