Geen categorie

Expositie over automerk McLaren in Louwman Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Liefhebbers van raceauto’s opgelet: in het Louwman Museum in Den Haag is nu een tentoonstelling te zien over McLaren. Er zijn in totaal zestien auto’s aanwezig, waaronder de McLaren MP4-5B uit 1990 waarmee Ayrton Senna wereldkampioen werd.

Foto: Louwman Museum.

Natuurlijk ontbreken de kampioensauto’s van Mika Häkkinen en Lewis Hamilton niet. De liefhebbers van auto’s met een dak komen ook aan hun trekken: een P1 GTR, een 12C Spider MSO 50th Edition en een 675LT Spider maken eveneens deel uit van de tentoonstelling. Voor het Nederlandse publiek beleeft de gloednieuwe McLaren 720S zijn debuut tijdens de tentoonstelling.

Volgens Ronald Kooyman, directeur van het Louwman Museum, geeft de tentoonstelling een mooi beeld van het merk. “McLaren heeft een prachtige geschiedenis die we aan de hand van een bijzondere collectie auto’s laten zien aan het grote publiek. Er zijn unieke auto’s bij die zelden of nooit eerder tentoongesteld zijn.”

Auto’s van McLaren. Foto: Louwman Museum.

“De tentoonstelling is belangrijk voor het Britse merk”, vertelt Arjen van Beek, directeur van Louwman Exclusive, de Nederlandse importeur van McLaren. “We laten niet alleen zien dat McLaren een rijke geschiedenis heeft met grote successen, de tentoonstelling maakt ook duidelijk dat de auto’s van nu profiteren van de kennis en ervaring opgedaan in de autosport.”

McLaren, t/m 27 augustus in het Louwman Museum, Den Haag

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share