Geen categorie

Kleinste museum ter wereld opent in Amsterdam

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Met een oppervlakte van zes vierkante meter is Museum Perron Oost waarschijnlijk het kleinste museum ter wereld. Het opent de deuren op vrijdag 19 april.

Het perron. Foto: Museum Perron Oost.

Het museum staat aan de Cruquiusweg 11 in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam. Twintig jaar geleden redde kunstenaar Joep van Lieshout daar het perron met opzichtershuisje van de ondergang. Hij plaveide het voormalige perron met kasseien en beplantte het met twee rijen parasolplatanen. Een wagon zonder lading liet hij achter op een origineel stuk spoor met een lengte van ongeveer 100 meter.

Het monument herdenkt de veelzijdige geschiedenis van het gebied. Maar zoals veel monumenten kende ook Van Lieshouts gedenkteken een tamelijk passief bestaan. Met Museum Perron Oost komt zijn werk weer tot leven. In elk geval voor een jaar.

Vanaf 19 april vertelt het museum de verhalen van oude en nieuwe buurtbewoners. Kunstenaars bewerken een oud of recent verhaal uit de buurt in de vorm van theater, film, dans, muziek, beeldende kunst, of combinaties daarvan. Ook zijn in het museum op het perron exposities te zien over steeds een andere periode uit de rijke geschiedenis van het Oostelijk Havengebied. De openingstijden zijn afhankelijk van de activiteiten van het museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share