Geen categorie

Museumweekend 2013

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Gratis of tegen gereduceerd tarief naar het museum; dat kan komend weekend in het hele land. Op zaterdag 6 en zondag 7 april vindt de 32ste editie van het Museumweekend plaats. Ongeveer 400 musea doen mee.

Een deel van die musea biedt speciale activiteiten aan. In Museum Het Rembrandthuis kunnen deelnemers aan een gratis workshop zelf een prent maken en ontdekken hoe Rembrandt diepte creëerde, of zijn donker- licht effecten bereikte. Vooraf inschrijven is verplicht.

Er is ook een workshop in het Drents Museum. Daar kunnen kinderen leren restaureren. Hoe een ‘echte’ restaurateur te werk gaat, is te zien in het Dordrechts Museum. De restaurateur van dat museum gunt het publiek een kijkje achter de schermen.

Een zaal in het Groninger Museum verandert in een repetitieruimte van het Noord Nederlands Toneel. Dit gezelschap repeteert het stuk Crashtest Ibsen I – Nora, van regisseur Sarah Moeremans. Bezoekers kunnen de repetitie gratis bijwonen.

Het Museum voor Communicatie in Den Haag biedt kinderen tot en met 12 jaar een theaterervaring. Daar hebben mevrouw Bloesem en meneer Stink van theatergroep DRANG hun hulp namelijk nodig hebben bij het oplossen van een groot mysterie. Gewapend met hun neus gaan ze aan de slag met reukproeven in het Rijk van Heen en Weer.

Dans is er in het Bonnefantenmuseum in Maastricht met een voorstelling van Project Sally. Ook geeft het Sobornost koor daar een optreden. En het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden staat komend weekend in het teken van jazz. Verschillende uiteenlopende jazzartiesten treden op verspreid over het gehele museum.

Museumweekend 2013, zaterdag 6 en zondag 7 april in het hele land

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share