Geen categorie

(De zoon van) Rembrandt in stripvorm

0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second
Pagina uit het stripalbum De zoon van Rembrandt.

Recensie

Over Rembrandt is al veel geschreven. Het roerige leven van Nederlands beroemdste schilder aller tijden is dan ook een goed onderwerp voor boeiende lectuur. Een nieuw boek moet daarom een originele invalshoek hebben, wil het nog iets kunnen toevoegen aan de al bestaande uitgaven. Het stripalbum De zoon van Rembrandt, van Robin, slaagt daar alvast in.

Zoals de titel doet vermoeden, is in de ruim 300 pagina’s dikke strip (of grafische roman) de hoofdrol weggelegd voor Rembrandts zoon, Titus. Toch is het door de Franse auteur Robin opgetekende verhaal geen nauwkeurige biografie van Van Rijn junior. Daarvoor ontbreken er te veel belangrijke details. Het opmerkelijke feit dat Titus na Rembrandts faillissement samen met zijn stiefmoeder Hendrickje Stoffels een kunsthandel begint, blijft bijvoorbeeld onbelicht.

Het faillissement zelf en andere minder prettige momenten in Rembrandts leven komen wel aan bod. Titus dient dan ook meer als kapstok voor een vertelling van een deel van Rembrandts leven. Strekking: de grote meester hield van vrouwen en van geld, maar wist niet goed hoe ermee om te gaan.

De schetsmatige en enigszins cartooneske stijl van Robin geeft het verhaal een luchtig karakter. In de minimalistische tekeningen schuilt echter ook een minpunt. Wie daar niet aan kan wennen, zou het album wel eens snel kunnen wegleggen. Maar als die geen probleem vormen, heb je met De zoon van Rembrandt een lekker leesbaar boek. En als je nog weinig over Rembrandts privéleven weet, steek je er nog iets van op ook.

De zoon van Rembrandt / Robin / 304 pag. / Blloan / € 19,95

Waardering: @@@@@@@@@@

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share