Geen categorie

Nieuw monument voor gebroeders Van Gogh in Zundert

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Een bijzonder sculptuur staat sinds woensdag in Zundert, de geboorteplaats van Vincent en Theo van Gogh. En aan hen is dit monument van Tom Claassen, Theo en Theo, een ode.

Theo en Theo van Tom Claassen.

Beeldhouwer Tom Claassen heeft een abstract ontwerp gemaakt dat uit een eiken boomstam met schors werd gezaagd. De meer dan levensgrote beelden van de broers staan in de middenberm van de weg, die naar het centrum van het dorp loopt. “Het is vrij vrolijk. Het is niet alleen dat ze vergaan. Het is ook levend”, zegt Claassen.

“Het is de bedoeling dat Theo en Theo tot september bij dé hoofdentree van Zundert blijven zitten”, zegt Ron Dirven, directeur/conservator van het Vincent van GoghHuis in die plaats. “Theo en Theo is ook een knipoog naar het in de jaren zestig gemaakte bronzen beeld van Ossip Zadkine dat Vincent en Theo heet. We laten daardoor zien dat hedendaagse kunst leuk is. Ik ben benieuwd hoe de mensen erop reageren.”

Aanleiding om Van Goghs geboortedorp met hedendaagse kunst te verrijken, is de restauratie van de voormalige kosterswoning. Daarin vinden een galerie en gastenverblijf voor kunstenaars onderdak.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share