Geen categorie

Al 24.000 kaarten verkocht voor Escherexpositie

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Hoewel de tentoonstelling Escher op reis in het Fries Museum pas van start gaat op 28 april zijn er al ruim 24.000 kaarten verkocht. Daarmee lijkt het museum weer een succesvolle expositie in huis te hebben.

Ongeveer tachtig originele prenten komen naar Leeuwarden, de geboortestad van M.C. Escher (1898-1972). De tentoonstelling volgt Eschers ontwikkeling van een technisch bekwame graficus tot een wereldberoemd kunstenaar.

M.C. Escher’s “Dag en Nacht” (1938) © the M.C. Escher Company B.V. All rights reserved. www.mcescher.com

De expositie staat stil bij de invloed van de locaties waar Escher tijdens zijn leven verbleef. Als jonge kunstenaar reisde hij naar Italië, waar hij zijn gelukkigste jaren doorbracht. Een serie prenten van Italiaanse dorpjes en zijn donkere werken van Rome bij nacht laten zien dat hij onder invloed van het landschap experimenteerde met opvallende perspectieven en beeldcompilaties.

Terug in Nederland verwerkte hij al deze ervaringen en indrukken tot complexe mathematische beelden en onmogelijke werelden. In het wereldberoemde Belvedere is op de achtergrond een Italiaans berglandschap te zien en in Metamorphose II is het havenstadje Atrani verwerkt.

Culturele Hoofdstad Leeuwarden besteedt dit jaar veel aandacht aan Maurits Cornelis Escher. In het Fries Museum is nu al de tentoonstelling Phantom Limb: art beyond Escher te zien. Deze presenteert installaties van hedendaagse (inter)nationale kunstenaars die de bezoeker op het verkeerde been zetten en een wereld scheppen waarin niets is wat het lijkt.

Escher op reis, 28 april t/m 28 oktober 2018 in het Fries Museum, Leeuwarden

Phantom Limb: art beyond Escher, t/m 6 januari 2019 in het Fries Museum, Leeuwarden

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share