Geen categorie

Kinderboekenmuseum krijgt illustraties Philip Hopman

0 0
Read Time:51 Second

Philip Hopman heeft het overgrote deel van zijn originele illustraties, inclusief schetsen en voorstudies, overgedragen aan het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

Hopman (1961) debuteerde in 1988 als kinderboekenillustrator en heeft inmiddels meer dan 200 kinderboeken van Nederlandse en buitenlandse auteurs geïllustreerd, onder wie Hans Hagen, Astrid Lindgren en Annie M.G. Schmidt.

Philip Hopman, tekening voor Abeltje, collectie Literatuurmuseum.

De illustrator maakt, zoals hij het zelf zegt, tekeningen om in te verdwalen. “Zijn werk is zonnig en onstuimig en zit vaak boordevol hilarische details”, aldus het Kinderboekenmuseum in een persbericht.

Ter gelegenheid van de aanwinst brengt het Kinderboekenmuseum een ode aan Hopman en exposeert een ruime selectie van zijn tekeningen. Van de illustraties die hij maakte voor zijn eerste boek, Een reuze heksentoer, tot het boek dat hij zelf schreef en illustreerde, Givenchy. Ook toont het museum tekeningen uit de Boer Boris-serie, die Hopman samen met Ted van Lieshout maakt.

Philip Hopman – In beeld, t/m 30 juni in het Kinderboekenmuseum, Den Haag

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share