Geen categorie

Steen van Wim T. Schippers zweeft weer

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Nieuws

De steen van Wim T. Schippers zweeft weer. Sinds kort is het kunstwerk Het is me wat te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. De steen is toegevoegd aan de kindertentoonstelling Alles kids.

Schippers maakte het werk in 1999 speciaal voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Met hulp van een team van studenten van de TU Delft liet hij de steen door magnetisch afstoting boven een sokkel zweven.

De steen zweefde in de hal van het ministerie echter vaker niet dan wel. Museum Boijmans Van Beuningen ‘adopteerde’ het werk daarom in 2005. Maar ook daar kampte het met technische problemen. De afgelopen jaren was het daarom niet meer te zien.

Werktuigbouwkundigen en (oud)-studenten van de TU Delft gingen ermee aan de slag: ze controleerden alle elektronica en resetten het meet- en regelsysteem. Uiteindelijk vonden ze de ultieme technische oplossing.

Wim T Schippers, Het is me wat, 1999, Museum Boijmans Van Beuningen. Foto: Tom Haartsen.
Wim T Schippers, Het is me wat, 1999, Museum Boijmans Van Beuningen. Foto: Tom Haartsen.

Sinds 23 december zweeft de steen weer permanent. En dat tot grote verwondering van de bezoekers. Trouw schrijft dat menig bezoeker een hand tussen steen en sokkel steekt. Waardoor het beveilingsmechanisme in werking treedt.

Alles kids is een tentoonstelling voor 4- tot 12-jarigen. De kunst hangt er op kinderhoogte en de jonge bezoekers mogen ook zelf aan de slag met klei en tekenspullen. Na het einde van de expositie op 22 januari krijgt Het is me wat een speciale plek in het museum.

Alles kids, t/m 22 januari in Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share