Geen categorie

3 miljoen voor Scheringa-collectie

0 0
Read Time:52 Second

Nieuws

De veiling van topstukken uit het voormalig Scheringa Museum bracht gisteren 3 miljoen euro op bij Christie’s Amsterdam. Alle 160 aangeboden realistische en figuratieve naoorlogse werken werden verkocht. Het absolute topstuk bleek Duane Hansons Man on a bench, dat voor 313.000 euro een nieuwe eigenaar kreeg.

Duane Hansons Man on a bench kijkt belangstellend naar de veilingbezoekers.

Er was wereldwijde aandacht voor de veiling, die het eerste deel vormde van een serie veilingen van werk uit de Scheringa-collectie. Op 27 november worden in Amsterdam nog eens 28 vooroorlogse werken onder de hamer gebracht. Achttien daarvan zijn van de hand van de Franse kunstenaar Felix Tobeen. Een kleiner deel wordt geveild in Londen, New York en Hong Kong.

Eerder dit jaar kocht zakenman Hans Melchers al een groot deel van de collectie Nederlandse kunst  van het museum. Hij brengt die werken onder in een museum, dat wordt gevestigd in het Gelderse Gorssel. Naar verwachting opent het in het voorjaar van 2014.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share