Geen categorie

Stedelijk krijgt portret Beatrix

0 0
Read Time:30 Second

Luc Tuymans, H.M., 2012, collectie Stedelijk Museum Amsterdam.

Ter gelegenheid van de heropening heeft het Stedelijk Museum het schilderij H.M. van de Belgische kunstenaar Luc Tuymans gekregen. Het is een schenking door anonieme begunstigers en David Zwirner New York/Londen. H.M. is een portret van koningin Beatrix.

“Dit complexe en intrigerende schilderij is een mijlpaal in het uitzonderlijke oeuvre van de kunstenaar”, aldus Ann Goldstein, directeur van het Stedelijk Museum. “Het is ontwapenend direct en tegelijkertijd kwetsbaar en aangrijpend.” Het portret krijgt een ereplaats in een centrale tentoonstellingszaal.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share