Geen categorie

Museum Gouda koopt Bosboom

0 0
Read Time:39 Second

Het schilderij van Johannes Bosboom.

Museum Gouda heeft onlangs bij Christie’s Amsterdam voor 10.000 euro een schilderij van Johannes Bosboom (1817-1891) gekocht. Het is het tweede werk van Bosboom dat het museum nu bezit.

Het schilderij stelt het stadhuis van Gouda voor, in de avondzon. Het schilderij is twee keer tentoongesteld. De laatste maal was in 1946 in Rijksmuseum Twenthe. Sindsdien heeft het grote publiek het niet meer kunnen zien.

“We zullen het laten zien in zaal 5”, aldus directeur Gerard de Kleijn. ”Het werk past helemaal in onze stadscollectie. Bosboom heeft niet naar de feiten geschilderd, maar heeft het stadhuis geschilderd zoals hij het zich herinnerde. Het stadhuis oogt daarom nog feeërieker dan het al is.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share