Geen categorie

Speelfilm over vervalser Han van Meegeren in première op NFF

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Nieuws

Han van Meegeren deed in de jaren 40 de kunstwereld versteld staan nadat bleek dat hij de maker was van enkele ‘Vermeers’. Hij staat nu bekend als een van de beste kunstvervalsers van de twintigste eeuw. En staat centraal in de nieuwe film Een echte Vermeer, die op 24 september zijn première beleeft op het Nederlands Film Festival.

 

Still uit Een echte Vermeer.
Still uit Een echte Vermeer.

 

Daarin valt schildertalent Van Meegeren (Jeroen Spitzenberger) voor de prachtige actrice Jólanka Lakatos (Lize Feryn). Zij blijkt echter getrouwd met Abraham Bredius (Porgy Franssen), de belangrijkste kunstcriticus van die tijd. Die neemt nietsontziend wraak door Van Meegerens werk publiekelijk tot op de grond af te branden.

Wanneer ook zijn vrouw en zoon hem verlaten, is Van Meegeren ten einde raad. Hij verhuist naar Frankrijk en zet alles op alles om een perfecte Johannes Vermeer te schilderen, die Bredius niet weet te onderscheiden van een authentieke Vermeer. Maar als het moment daar is staat Han voor een gecompliceerd dilemma. Neemt hij wraak op Bredius of kiest hij voor de liefde van zijn leven?

Een echte Vermeer is een Nederlands-Belgisch-Luxemburgse coproductie, geregisseerd door Rudolf van den Berg. Na de vertoning op het Nederlands Film Festival draait de film vanaf 3 november in de bioscopen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share