Geen categorie

Van Abbemuseum wil kunstwerk kopen met steun publiek

0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Het Van Abbemuseum in Eindhoven heeft de hulp van het publiek ingeroepen om het kunstwerk Wood Circle van Richard Long aan te kunnen kopen. Het museum heeft de houten cirkel al ruim dertig in bruikleen, maar de eigenaar wil het nu verkopen. Er is 30.000 euro nodig om het werk voor het museum te kunnen behouden.

Richard Long (1945), Wood Circle. Foto: Peter Cox., Crowdfunding

Onder de noemer Help de Wood Circle te behouden! worden mensen opgeroepen donateur te worden. Het kunstwerk zelf is, samen met filmpjes van de op- en afbouw van het werk en interviews met de initiatiefnemers, opgenomen in de tentoonstelling For Eindhoven – The City as Muse. Afgelopen zaterdag heeft directeur Charles Esche de eerste donatie gedaan.

Een ieder die een donatie wil doen, kan terecht in de museumwinkel of op de site Voordekunst.nl. Op die site en die van het Van Abbemuseum is de voortgang van het project te volgen. De actie loopt tot en met eind oktober.

Wood Circle is sinds 1977 in bruikleen bij het Van Abbemuseum en is in de afgelopen decennia al vele malen getoond. Het is een zaalvullend werk dat bestaat uit minimaal 840 takken. De takken worden binnen een cirkel met een doorsnede van zeven meter in een willekeurig patroon gelegd, wel rekening houdend met bepaalde voorschriften die door Long (1945) in een certificaat zijn vastgelegd. Zo moeten de takken gelijk verdeeld zijn binnen de cirkelvorm en moeten langere en kortere, dikkere en dunnere exemplaren overal evenredig voorkomen. Alle takken moeten zo plat mogelijk op de vloer liggen en elkaar bij voorkeur niet raken. Zo ontstaat er een golvend patroon.

Zie ook: Museum roept hulp publiek in voor aankoop schilderij

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share