Geen categorie

Red Museum Boerhaave

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second
Een van de objecten die geadopteerd kunnen worden, een samengestelde microscoop met kist (periode 1729-1755) van Gerrit Cramer.

De campagne Red Museum Boerhaave! is afgelopen vrijdag van start gegaan. Doel is om nog dit jaar 400.000 euro op te halen. Lukt dit niet, zou dat sluiting van het Leidse museum voor het publiek tot gevolg kunnen hebben.

Afgelopen zomer heeft staatssecretaris Zijlstra (Cultuur) de inkomsteneis voor musea aangescherpt. Hij wil alleen nog musea subsidiëren die over 2010 en 2011 gemiddeld 17,5 procent van de rijksbijdrage aan eigen inkomsten binnenhalen. In het geval van Museum Boerhaave betekende dit dat het sinds die bekendmaking dit jaar nog 700.000 euro moest verdienen. Lukt dat niet, dan dreigt sluiting per 1 januari 2013.

Inmiddels is drie ton binnen. Een derde deel daarvan werd eind juni bijgedragen door een anonieme schenker. De resterende vier ton wil het museum ophalen door middel van acties. Het publiek kan bijvoorbeeld een object uit de vaste collectie adopteren, drie jaar lang voor een eenmalig bedrag van 1000 euro. Alle adoptanten ontvangen dan een adoptiecertificaat op naam, een informatieblad over het object en een uitnodiging voor de jaarlijkse adoptantendag. Indien gewenst wordt de naam van de adoptant bij het betreffende object vermeld.

Wie een bijdrage van duizend euro te veel is, kan natuurlijk ook ‘gewoon’ vriend worden van het museum. Dit kan al vanaf 25 euro per jaar. Houd de site van Museum Boerhaave in de gaten voor meer acties.

Zie ook: Boerhaave haalt 1 miljoen op

Zie ook: Museum Boerhaave lijkt gered

Zie ook: Veiling voor Museum Boerhaave

Zie ook: Anonieme schenker geeft Museum Boerhaave 100.000 euro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share