Geen categorie

Frans Hals Museum en De Hallen vanaf 2018 één museum

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem gaan per 1 januari 2018 verder als één museum. Ze hadden samen al één bestuur en één directeur: Ann De Meester. Vanaf volgend jaar dragen beide musea ook één naam: Frans Hals Museum.

Tuin van het Frans Hals Museum.

De huidige associatie met het Frans Hals is klassiek en een beetje stoffig, aldus het museum in een persbericht. “De samensmelting roept een herkenbaar, nieuw merk tot leven en biedt spannende mogelijkheden. Het nieuwe Frans Hals Museum helpt bij het maken van nieuwe associaties en interpretaties, tussen ‘oude’ en ‘nieuwe’ kunst, maar ook tussen verschillende ogenschijnlijk tegengestelde perspectieven.”

De Vleeshal (nu nog De Hallen Haarlem), aan de Grote Markt in Haarlem.

Het museum krijgt ook een nieuwe programmering. Het komt vanaf 2018 met “vernieuwende tentoonstellingen die het publiek maximaal zullen prikkelen en verwonderen. Uitgangspunt hierbij is het transhistorische: de verbondenheid van kunst door de eeuwen heen. Wat heeft kunst van nu te maken met kunst van toen?”

Het is per 1 januari 2018 niet meer vanzelfsprekend dat de ene locatie alleen oude kunst toont en de andere (nu nog De Hallen) alleen hedendaagse. Kunstwerken uit verschillende perioden worden samen getoond waar dat kan, en gescheiden waar dat nodig is. Op beide plekken komen presentaties met nieuwe én oude kunst.

In 2019 gaan beide locaties verbouwen. Dit is volgens het museum nodig om de publieksvriendelijkheid te vergroten, kunst beter tot zijn recht te laten komen en logistieke problemen op te lossen. Op beide locaties komen kunstsalons waar bezoekers gratis van de kunst kunnen genieten onder het genot van een kop koffie. Het museum wil namelijk laagdrempelig en toegankelijk zijn voor (inter)nationale bezoekers en bewoners van Haarlem.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share