Geen categorie

Sophie Jung wint eerste ING Unseen Talent Award

0 0
Read Time:57 Second

Nieuws

De Luxemburgse fotograaf Sophie Jung (1982) heeft de eerste ING Unseen Talent Award gewonnen. Ze krijgt een productiefonds van 10.000 euro. Lara Gasparotto (1989) uit België wint de publieksprijs. Zij mag een nieuw werk maken voor de ING Collectie.

De finalisten hebben de afgelopen twee maanden gewerkt aan het thema Who are we here for?. De jury was onder de indruk van de creativiteit van de kunstenaars en de kwaliteit van het werk. Vooral gezien het abstracte thema en de korte tijd die ze hadden om het werk te maken.

Sophie Jung (1982), roxanne_final3.
Sophie Jung (1982), roxanne_final3.

De jury was unaniem in haar keuze voor een winnaar. “Het winnende werk daagt ons begrip van fotografie uit. Het werk van Sophie Jung is geworteld in het verleden van het medium, maar is ook zeer gericht op de toekomst en de nieuwe mogelijkheden voor de fotografie.”

De ING Unseen Talent Award is een prijs van Unseen Photo Fair Amsterdam en de ING. Belgische, Luxemburgse en Nederlandse fotografietalenten konden meedingen. Het doel is om jong talent de mogelijkheid te geven zich te ontwikkelen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share