Geen categorie

Inke Brugman wint wedstrijd naaktportret Avrotros

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Inke Brugman is de jurywinnaar van de kunstwedstrijd het Naakt van Avrotros. Zij maakte een portret van een ondergedompeld jongetje. Alleen zijn gezicht is boven water.

 

Inke Brugman, The little boy, 2016.
Inke Brugman, The little boy, 2016.

 

Het kind lijkt opgesloten in een soort doos. Volgens juryvoorzitter Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie, doet het werk bijna claustrofobisch aan en speelt het met de zwaartekracht.

Brugman krijgt een geheel verzorgde 4-daagse vliegreis naar Bilbao. Haar portret wordt afgedrukt in het zomernummer van het Kunst & Cultuur Magazine van Avrotros. De kunstenaar mag bovendien een week lang werken in de torenkamer in VondelCS van het culturele radioprogramma Opium op 4.

 

Paul de Bie, Sabina's room, 2007.
Paul de Bie, Sabina’s room, 2007.

 

De bekendmaking vond plaats in de Fundatie en daar vertelde de jury ook welk naakt de meeste stemmen van het publiek had gekregen. Dat bleek Sabina’s room van Paul de Bie. Niet gek voor iemand doe naar eigen zeggen niet zoveel met naakt heeft. Hij schilderde het dan ook in opdracht. De Bie wint een 3-daagse busreis langs musea in Noord-Frankrijk.

In totaal kreeg de jury 3500 kunstwerken onder ogen. Daaruit kozen ze 20 genomineerden. Die zijn nog tot en met 19 juni te zien in Museum de Fundatie in Zwolle.

 

Video van de prijsuitreiking:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share