Geen categorie

GeoFort wint internationale museumprijs

0 0
Read Time:46 Second

Nieuws

GeoFort in Herwijnen heeft gisteren de Children in Museums Award 2016 gewonnen. In het Oostenrijkse Graz liet het acht andere genomineerde achter zich.

 

GeoFort vanuit de lucht. Foto: NandoBennis, op Wikipedia.
GeoFort vanuit de lucht. Foto: NandoBennis, op Wikipedia.

 

GeoFort staat geheel in het teken van cartografie en navigatie. Het bevindt zich in een van de forten van de Nieuwe Hollandse waterlinie. “GeoFort is een werkelijk unieke en innovatieve ervaring”, aldus het juryrapport. “Het maakt potentieel droge onderwerpen als navigatie en cartografie zeer praktijkgericht, sociaal en plezierig.”

De Children in Museums Award, een prijs van de European Museum Academy, bestaat sinds 2011 en wordt uitgereikt aan een museum dat geschikt is voor kinderen. Van de negen genomineerde musea kwamen er drie uit Nederland: naast GeoFort waren dat Verzetsmuseum Amsterdam en NEMO. De prijs bestaat uit een wisseltrofee – een beeld van Nijntje van kunstenaar Marc Bruna – en een geldbedrag van 5000 euro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share