Geen categorie

Nieuwe directeur voor Stedelijk Museum Schiedam

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Nieuws

Stedelijk Museum Schiedam heeft een nieuwe directeur: Deirdre Carasso. Ze gaat per 8 mei aan de slag als opvolger van Diana Wind, die op 1 februari vertrok.

Carasso (1970) is kunsthistoricus en werkt sinds 2006 in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Momenteel is zij daar hoofd relaties en filantropie en lid van het managementteam. Daarvoor was zij hoofd educatie en publieksbegeleiding in dat museum.

“Carasso heeft veel ervaring in de culturele sector, kan enthousiasmeren voor kunst en geschiedenis”, aldus Pascal Visée voorzitter van de raad van toezicht. “Zij heeft laten zien goed te kunnen samenwerken en beschikt over een zakelijk talent. Wij hebben er vertrouwen in dat met haar benoeming het Stedelijk Museum Schiedam een frisse en ondernemende toekomst tegemoet gaat, voortbouwend op het verleden en in nauwe samenwerking met de stad.”

Deirdre Carasso. Foto: Fred Ernst.
Deirdre Carasso. Foto: Fred Ernst.

Die frisse toekomst is nodig, omdat het niet heel goed gaat met het museum. Begin vorig jaar dreigde het nog te moet sluiten. De gemeente Schiedam steunt het museum de komende vijf jaar met steeds 1,2 miljoen euro. Op voorwaarde dat het museum op de schop gaat. Dat schreef RTV Rijnmond eerder. Directeur Wind besloot plaats te maken voor een opvolger. Carasso gaat “de samenwerking met de stad en haar inwoners graag aan”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share