Geen categorie

Utrechtse musea krijgen 1 miljoen van stichting

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Nieuws

Het Centraal Museum en Museum Catharijneconvent ontvangen samen één miljoen euro van de Van Baaren Stichting. De schenking van de Utrechtse stichting beslaat een periode van vijf jaar, startend in 2016. Jaarlijks krijgt elk museum honderdduizend euro.

 

Het bestuur van de Van Baaren Stichting en de directie van het Centraal Museum en Museum Catharijneconvent.
Het bestuur van de Van Baaren Stichting en de directie van het Centraal Museum en Museum Catharijneconvent.

 

Het Centraal Museum investeert de eerste bijdrage in de nieuwe vaste opstelling De Wereld van Utrecht. Deze beslaat twee verdiepingen van het museum. Het bedrag maakt “een extra educatieve laag” binnen deze opstelling mogelijk. De Wereld van Utrecht opent op 23 april.

Museum Catharijneconvent gebruikt de eerste ton voor de doorontwikkeling van de Feest!-programmering voor families uit Utrecht en omgeving. Het programma Beleef het kerstverhaal moet een nog grotere publiekstrekker worden..

De Van Baaren Stichting heeft sinds jaar en dag een goede band met Museum Catharijneconvent en het Centraal Museum. Laatste beheert bijvoorbeeld sinds de jaren 80 de kunstcollectie van de heer en mevrouw Van Baaren. Een selectie is permanent te zien in de Van Baaren Zaal. En omdat de familie zeer katholiek was, financierde ze in de loop der tijd vele projecten van Museum Catharijneconvent.

De Van Baaren Stichting ontwikkelt en steunt initiatieven op het gebied van ouderenzorg, kinderopvang, gezondheidszorg, onderwijs, pastoraat en cultuur. Dit doet ze in de stad Utrecht of directe omgeving.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share