Geen categorie

Animatiefilm op gevel nieuw Nijntje Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Nieuws

“Papa, ik wil het afkijken!” Een kindje achterop de fiets bij haar vader kijkt verrukt naar de videoprojectie op de gevel van het Nijntje Museum, dat op 6 februari de deuren opent in Utrecht.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

Het bijzondere schouwspel (video) trekt de aandacht van menig voorbijganger. De één rijdt door, de ander zet de fiets aan de kant en gaat er even goed voor staan. Ondanks de kou deze zaterdagavond bevolken enkele ouders met kinderen (en ook volwassenen alleen) de stoep tegenover het nieuwe museum.

“Ik weet niet hoelang het nog duurt”, zegt de vader van het meisje dat graag wil blijven. “Misschien is het wel een bioscoopfilm.” Er gebeurt in elk geval genoeg op de muur. Een deur gaat open en weer dicht, vogels fladderen, sneeuwvlokken dwarrelen en regendruppels vallen. Ook Nijntje en haar vriendjes komen langs.

Fragment uit de animatie.
Fragment uit de animatie.

De hele animatie duurt in totaal dertien minuten en toont het gebouw bij daglicht, ’s avonds, bij goed en minder goed weer. Wanneer het sneeuwt glijden kinderen uit Dick Bruna’s universum al sleeënd voorbij.

Het Utrechtse bedrijf Mr. Beam maakte de projectie ter gelegenheid van de opening van het museum, dat de opvolger is van het Dick Bruna Huis op dezelfde locatie. De animatiefilm is tot en met ongeveer 20 maart dagelijks te zien na zonsondergang. Volgend jaar en het jaar erop keert hij terug op de gevel, steeds voor een periode van zo’n drie maanden.

Zie ook: Nijntje Museum, paradijs voor kinderen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share