Geen categorie

Veilinghuis biedt kunst Hitler aan

0 0
Read Time:45 Second

Nieuws

Auktionhaus Weidler in Neurenberg veilt deze week veertien aquarellen en tekeningen van Adolf Hitler. Voordat hij als dictator de macht greep in Duitsland en Oostenrijk wilde hij kunstenaar worden. In totaal maakte hij meer dan 2000 werken.

Een van de kunstwerken van Adolf Hitler, die het veilinghuis onder de hamer brengt. foto: Auktionhaus Weidler.
Een van de kunstwerken van Adolf Hitler, die het veilinghuis onder de hamer brengt. foto: Auktionhaus Weidler.

Het veilinghuis biedt onder meer een bloemstilleven aan, een gezicht op kasteel Neuschwanstein, een vrouwelijk naakt en een portret van een jong meisje. In totaal kunnen de aquarellen en tekeningen 111.800 euro opbrengen.

Het is niet de eerste keer dat Auktionhaus Weidler kunst van Hitler onder de hamer brengt. November vorig jaar veilde het ook al een aquarel. Het is opvallend dat de kunstwerken van Hitler juist in Neurenberg ter veiling komen. In deze Duitse stad werden na de Tweede Wereldoorlog oorlogsmisdadigers berecht en veroordeeld.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share