Geen categorie

Verbeke Foundation toont overzicht Jan Goossen

0 0
Read Time:55 Second

Expositie

De Verbeke Foundation in Kemzeke, nabij Antwerpen, wijdt momenteel een overzichtstentoonstelling aan de Nederlandse kunstenaar Jan Goossen. De instelling toont beeldhouwwerken en tekeningen uit de periode 1959-2002.

Het Prins Bernhard Cultuur Fonds noemde Jan Goossen (1937-2005) onlangs “een kunstenaar van landelijke betekenis”. In het hele land staan zijn monumentale sculpturen in de openbare ruimte. Zoals de Piramide bij de ingang van het Gaasperpark in Amsterdam en het Maasbeeld bij de Maasbrug in Heusden.

Werk van Jan Goossen, te zien in Verbeke Foundation.
Werk van Jan Goossen, te zien in Verbeke Foundation.

“Wat mij interesseert in de abstracte kunst is de mogelijkheid om het zijn eigen inhoud te geven”, aldus Goossen zelf ooit. “Ik doel niet op interpretatie. Ik ben geïnteresseerd in de ingesloten thema’s en concepten. Mijn beelden zijn nagenoeg transparant. Ze tekenen in de ruimte, ze omschrijven de ruimte. Ze zijn architecturaal en constructief tegelijk. Mijn beelden appelleren niet aan de tastzin maar aan het oog en aan de verte en aan de ruimte die ze suggereren.”

Retrospectieve Jan Goossen, t/m 3 april 2016 in Verbeke Foundation, Kemzeke, België

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share