Geen categorie

Drents Museum koopt TT-schilderij uit 1933

0 0
Read Time:47 Second

Nieuws

Het Drents Museum in Assen heeft een schilderij aangekocht met een voorstelling van een TT-race in diezelfde stad. Joop Kropff maakte het op 24 juni 1933. Het museum toont het werk in de TT-week, die nog duurt tot en met 26 juni.

 

Joop Kropff, Ter herinnering aan de TT races te Assen, 24 juni 1933, olieverf op doek op paneel, Drents Museum, Assen.
Joop Kropff, Ter herinnering aan de TT races te Assen, 24 juni 1933, olieverf op doek op paneel, Drents Museum, Assen.

 

Volgens het museum is het werk van Kropff bijzonder omdat er heel weinig schilderijen zijn over de jaarlijkse motorrace. Het is opgenomen in de Drenthe-collectie, die objecten en kunst bevat met betrekking tot de geschiedenis van Drenthe.

Joop Kropff (1892-1979) schilderde voornamelijk bloemen, landschappen, naakten, portretten en stillevens in een impressionistische stijl. De kunstenaar maakte deel uit van de zogenaamde Nieuwe Haagse school, de kunstenaarsgroep die zich in de jaren vijftig en zestig afzette tegen de Cobra-groep.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share