Geen categorie

Rembrandts uit Rijksmuseum in Rembrandt Database

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Nieuws

Wie alles wil weten over de Rembrandts uit de collectie van het Rijksmuseum kan vanaf nu terecht op een speciale website. The Rembrandt Database bevat veel technische informatie over onder meer Rembrandts Staalmeesters, Nachtwacht en Het Joodse Bruidje.

 

Rembrandt, De waardijns van het Amsterdamse lakenbereidersgilde,  bekend als De staalmeesters, 1662, Rijksmuseum,  Amsterdam.
Rembrandt, De waardijns van het Amsterdamse lakenbereidersgilde,
bekend als De staalmeesters, 1662, Rijksmuseum,
Amsterdam.

 

Het Rijksmuseum stelde meer dan 2000 documenten over 28 schilderijen beschikbaar. Bijvoorbeeld over de restauratie van De Nachtwacht na de aanval met een mes in 1975. Ook staan er röntgenopnames op de site, die aantonen welke veranderingen Rembrandt doorvoerde in De Staalmeesters.

The Rembrandt Database is een Engelstalige website waarop musea en onderzoeksinstellingen uit binnen- en buitenland informatie en onderzoeksmateriaal over Rembrandt-schilderijen delen. Meer dan 10.000 documenten van 200 schilderijen in 22 instituten staan nu online. Het is de bedoeling dat het aantal beschreven werken in 2017 is opgelopen tot ruim 500.

The Rembrandt Database is een schoolvoorbeeld van internationale samenwerking om het publiek kennis te laten maken met werken van ’s lands grootste meester uit de Gouden Eeuw”, aldus Chris Stolwijk, directeur van het RKD, dat het project coördineert. Behalve het Rijksmuseum doen onder meer de Gemäldegalerie in Berlijn en The Metropolitan Museum of Art in New York mee. The Andrew W. Mellon Foundation maakte het project financieel mogelijk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share