Geen categorie

Expositie Boijmans opent in China

0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Nieuws

Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders opende vandaag in Sjanghai de tentoonstelling The Future of Fashion is Now. Deze was in het najaar van 2014 al eerder te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. Ze is daarmee te zien de eerste tentoonstelling van het Boijmans ooit die naar China reist.

Shao Yen, Waver (in Centrefold Magazine nr. 6), 2010. Artdirector: Daniel Baer. Stylist: Joana Schlenzka. Modellen: Johanna Dray en Veronique Severe, Plus by Contrebande. Foto: Johan Sandberg.
Shao Yen, Waver (in Centrefold Magazine nr. 6), 2010. Artdirector: Daniel Baer. Stylist: Joana Schlenzka.
Modellen: Johanna Dray en Veronique Severe, Plus by Contrebande. Foto: Johan Sandberg.

 

De expositie presenteert de mode van de toekomst, zoals de jongste generatie modeontwerpers die ziet. Het Rotterdamse museum nodigde zo’n 25 jonge modetalenten van over de hele wereld uit om werk te leveren. Onder hen acht ontwerpers uit China en nog vijf uit de rest van Azië, zoals Dooling Jiang, Wang Lei, Zhang Da en Movana Chen uit China en Little Shilpa uit India.

Ook toont het museum in China werk van Nederlandse ontwerpers, onder wie Viktor&Rolf, Iris van Herpen en Pauline van Dongen. Futuristische technologieën, nieuwe maakprocessen en de duurzaamheid van kleding zijn uitgangspunten waarmee zij vorm geven aan de mode van morgen. De tentoonstelling is vanaf morgen en tot en met 28 februari te zien in de OCT Contemporary Art Terminal in Sjanghai. Daarna reist ze door naar de OCT Art & Design Gallery in Shenzhen. Daar loopt ze van 26 maart tot en met 31 juli 2016.

Pyuupiru, Mercury, uit de serie Planetaria.
Pyuupiru, Mercury, uit de serie Planetaria.

De tentoonstelling is het resultaat van een samenwerking van Museum Boijmans Van Beuningen met OCT (Overseas Chinese Town), de eigenaar van beide musea en DutchCulture, Centre for International Cooperation. DutchCulture bracht Museum Boijmans van Beuningen en OCT met elkaar in contact en begeleidde de uitwisseling. Met dit project wil het Nederlandse museum zijn kennis en ervaring in het ontwikkelen van tentoonstellingen delen met musea in China, met het oog op verdere professionalisering van deze sector.

Het was de bedoeling dat koningin Máxima de tentoonstelling in Sjanghai zou openen, maar zij is weer terug in Nederland vanwege een nierbekkenontsteking. De opening vond plaats tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander aan China.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share