Geen categorie

Oplichter wil valse Van Gogh verkopen

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

De politie heeft vorige week een 56-jarige man uit Wanneperveen aangehouden die een valse Van Gogh wilde verkopen. Het doek zou een voorstudie zijn van Van Goghs schilderij De Oogst. De man wilde er 15 miljoen euro voor hebben.

Vincent van Gogh (1853-1890) , De Oogst, 1888, collectie Van Gogh Museum, Amsterdam.
Vincent van Gogh (1853-1890) , De Oogst, 1888, collectie Van Gogh Museum, Amsterdam.

 

Bij de politie kwam eind juni een aangifte binnen wegens poging tot oplichting en valsheid in geschrifte van iemand die de vervalsing aangeboden had gekregen. De verdachte had hem ook een certificaat van echtheid en een bevestigingsbrief uit naam van het Van Gogh Museum overhandigd.

In de bevestigingsbrief staat dat het om een werk gaat dat volgens het museum toegeschreven kan worden aan Van Gogh. Navraag wees echter uit dat zowel het certificaat als de brief vals is. Het Van Gogh Museum heeft ook aangifte gedaan.

Het vervalste schilderij is aangetroffen in de woning van de verdachte. De politie en het Openbaar Ministerie doen verder onderzoek en sluiten meerdere aanhoudingen niet uit.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share