Geen categorie

Recordjaar voor de Fundatie

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Nieuws

Museum de Fundatie beleefde in 2014 een recordjaar. Nooit eerder bezochten meer mensen het Zwolse museum. De Fundatie kreeg  208.000 bezoekers over de vloer en Kasteel het Nijenhuis (onderdeel van het museum) was in trek bij 53.500 kunstliefhebbers.

Museum de Fundatie in Zwolle. Foto: Evert-Jan Pol.

 

De Fundatie bood dit jaar een aantal grote publiekstrekkers, zoals de exposities over Marino Marini -Schilder, tekenaar, beeldhouwer en Tropisch Koninkrijk. Op dit moment kan het publiek nog terecht bij de succesvolle tentoonstellingen Van Gogh tot Cremer, Sluijters’ Grote Oorlog en Lotta Blokker – The Hour of the Wolf. Deze zijn allemaal nog te zien tot en met 4 januari.

Volgend jaar is er ook aandacht voor Jan Cremer, maar dan in de vorm van een overzichtstentoonstelling. En in samenwerking met Rijksmuseum Twenthe presenteert het museum een grote expositie over de Engelse kunstenaar William Turner.

Het bezoekersaantal van Kasteel het Nijenhuis steeg licht in vergelijking met 2013. Populair waren de beeldentuin en de exposities van Jan Voerman, David Bade en Paul Citroen. Die laatste is nu nog te zien. Volgend jaar presenteert het kasteel onder meer foto’s van Jan Cremer, op een expositie die parallel loopt met die in de Fundatie.

Ook voor andere Nederlandse musea was 2014 een goed jaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share