Geen categorie

Verlicht kaartenhuis

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Recensie

Omdat het vandaag kerst is, besteedt de Digitale Kunstkrant nog even aandacht aan het Amsterdam Light Festival. Aan één specifiek kunstwerk dan: het House of Cards van OGE Creative Group.

Door: Evert-Jan Pol

House of Cards van OGE Creative Group. Foto: Evert-Jan Pol.

 

Wie van het centraal station van Amsterdam richting het centrum loopt, kan het gigantische kaartenhuis bijna niet missen. Zeker niet als het al donker is en de gigantische speelkaarten hun fascinerende lichtspel uitvoeren.

Het kunstwerk bestaat uit 125 lichtboxen die beurtelings – en soms allemaal tegelijk – oplichten. OGE Creative Group, een bureau uit Israël dat zich specialiseert in architectuur en kunst in de openbare ruimte, liet zich inspireren door de locatie waar de installatie staat. Aan het begin van de twintigste eeuw stond op het Amsterdamse Prinseneiland drukkerij Speelkaartenfabriek Nederland (NSF). Zoals de naam al doet vermoeden, maakte deze vooral speelkaarten.

Alle kaarten van House of Cards hebben een ander ontwerp. Ze werden speciaal voor dit project ontworpen door veertig hedendaagse internationale straatkunstenaars. Samen vormen de kaarten een oogstrelend lichtkunstwerk.

House of Cards is een van de veertig kunstwerken die deze winter het centrum van Amsterdam verlichten.

Amsterdam Light Festival: Water Colors (vaarroute), t/m 18 januari 2015 en Illuminade (wandelroute) t/m 4 januari 2015, in de binnenstad van Amsterdam

Waardering: @@@@@@@@@@

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share