Geen categorie

Lil’ Kleine neemt video op in Gemeentemuseum

0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

“Kijk hoe ik al m’n doekoe uit m’n zakken pak”, rapt Lil’ Kleine in zijn nieuwste liedje. De video voor Vol is volledig opgenomen in Gemeentemuseum Den Haag. En de rapper was er helemaal op gekleed: “Ik ben gedressed en m’n blousje zit los”.

Tekst: Evert-Jan Pol

Still uit de video voor Vol van Lil’ Kleine.

Het museum hoefde niet lang na te denken over het verzoek van het productieteam om in het gebouw te mogen filmen. Met name omdat een rapper ogenschijnlijk ver van een museum af staat. Het Gemeentemuseum hoopt dankzij de video een nieuwe doelgroep aan te kunnen spreken.

Of dat lukt, is de vraag. Dat de clip in het museum is opgenomen, is niet in één oogopslag zichtbaar. Het zou ook een willekeurig ander gebouw kunnen zijn. Wel flitsen er vier schilderijen voorbij (van Piet Mondriaan, Theo van Doesburg en Marlow Moss), maar wie even met de ogen knippert, mist ze.

Still uit de video voor Vol van Lil’ Kleine.

Het nummer heeft ook geen directe link met het museum; het gaat over het hebben en vooral uitgeven van geld (“m’n zakken zijn vol”). Vooruit, als je veel poen hebt, zou je kunst kunnen kopen, maar een museum verkoopt nu eenmaal niet. Lil’ Kleine kan natuurlijk wel kunst vóór het museum kopen (tip!).

Enkele kijkers van de video op YouTube is het overigens wel degelijk opgevallen dat het Gemeentemuseum het toneel is. Zo denkt één persoon dat Lil’ Kleine vast een Museumkaart moet hebben.

In musea vinden wel vaker filmopnames plaats. Gemeentemuseum Den Haag was eerder een decor in de televisieserie Heer & Meester (met Daan Schuurmans). Het Rijksmuseum was recent nog te zien in een aflevering van de BBC-serie Killing Eve. En Beyoncé en Jay-Z hadden vorig jaar het Louvre in Parijs even helemaal voor zichzelf in een video.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share