Geen categorie

Musea presenteren zich op Uitmarkt

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Nieuws

Een groot aantal musea presenteert zich tijdens de Uitmarkt in Amsterdam. Niet alleen musea uit de hoofdstad, maar ook uit andere plaatsen laten komend het publiek komend weekend zien wat ze het in het nieuwe culturele seizoen aan tentoonstellingen in huis hebben.

Op de BankGiro Loterij Museumgalerij, op het Museumplein, komen zestig musea samen, waaronder uiteraard het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum, die aan dat plein resideren. Maar ook het dit jaar heropende Mauritshuis uit Den Haag hoopt mensen enthousiast te maken. Andere deelnemende musea zijn onder meer het Drents Museum (Assen), het Groninger Museum (Groningen), Stedelijk Museum Schiedam, Museum Het Dolhuys (Haarlem) en de Kunsthal (Rotterdam).

Elders op de Uitmarkt komen culturele instellingen uit de Plantagebuurt bijeen. In die Amsterdamse buurt bevindt zich namelijk de hoogste concentratie van musea en theaters. Op de Uitmarkt staan ze bij elkaar in één stand. Bezoekers treden binnen in een groene mini-Plantagebuurt met theetuin en diverse installaties uit de musea.

Plattegrond Uitmarkt.

Vorig jaar stonden de instellingen ook al samen in één stand. “Dit jaar hebben we de stand nog langer gemaakt”, vertelt Cathelijne Broers, directeur Hermitage Amsterdam en voorzitter van de Plantage Amsterdam. “Met een nog uitgebreidere programmering.”

Zo kunnen bezoekers een spoedcursus hedendaagse kunst kijken volgen bij de Appel arts centre. En het Rembrandthuis heeft een ets-pers staan, waar het publiek zelf een ‘echte’ Rembrandt-ets kan afdrukken.

De 37ste Uitmarkt  van Amsterdam vindt plaats op 29, 30 en 31 augustus op en rond het Museumplein en Leidseplein.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share