Geen categorie

Win een Israëls

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

aquarel Isaac Israëls.

Bezoekers aan het Gemeentemuseum Den Haag kunnen een originele aquarel of tekening winnen van Isaac Israëls. Wie drie vragen goed beantwoordt, maakt kans op één van de in totaal vijf werken die het museum weggeeft.

De prijsvraag wordt gehouden naar aanleiding van de expositie Jozef en Isaac Israëls, Vader en Zoon die nog tot in februari te zien is in het Haagse museum. Iedereen die daar de ogen goed de kost geeft, kan de antwoorden op de vragen vinden, verborgen in de zaalteksten, bijschriften en de getoonde werken.

Isaac Israëls, De Engelenburcht in Rome, collectie Gemeentemuseum Den Haag.

Uit alle inzendingen worden op 9 februari vijf winnaars getrokken die ieder een echte Isaac Israëls mee naar huis mogen nemen. Het museum werkt voor deze actie samen met kunsthandel Ivo Bouwman in Den Haag.

De expositie Jozef en Isaac Israëls, Vader en Zoon toont de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee schilders. Jozef Israëls (1824-1911) was al een populair schilder van de Haagse School toen zijn zoon Isaac (1865–1934) werd geboren. Al snel bleek dat ook de jonge Israëls tekentalent had en deze trad dan ook in de voetsporen van zijn vader. Hij sloeg echter een compleet andere weg in dan zijn vader. Isaac wordt niet voor niets de Hollandse impressionist genoemd.

Jozef en Isaac Israëls, Vader en Zoon, t/m 8 februari 2009 in Gemeentemuseum Den Haag

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share