Geen categorie

Dagelijks een zelfportret

0 0
Read Time:58 Second

Sinds ze in 1997 afstudeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem houdt Lique Schoot zich bezig met het zelfportret. Zij brengt haar eigen leven in beeld aan de hand van foto’s, schilderijen en objecten. Pulchri Studio in Den Haag besteedt aandacht aan haar werk.

Lique Schoot, Zelfportret 08 05 23, foto uit de Visuele dagboeken.

Sinds 2003 maakt Schoot elke dag een foto van haarzelf met een analoge kleinbeeldcamera, los uit de hand, in een toevallige setting. Deze foto’s bewerkt zij op de computer en slaat ze vervolgens op in haar Visuele dagboeken, die inmiddels meer dan tweeduizend foto’s bevatten.

De in haar ogen boeiendste foto’s gebruikt ze als uitgangspunt voor haar in dunne olieverf geschilderde zelfportretten. Elk werk is behalve een bijna fotografisch geschilderd zelfportret ook een datum, zoals ook blijkt uit de titel. Het verbeeldt een dag uit het leven van deze eigenzinnige kunstenares.

Lique Schoot – I’ll be your mirror, t/m 10 januari in Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, Den Haag. Gesloten van 25 december 2009 tot en met 1 januari 2010.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share