Geen categorie

Rijksstudio Award voor make-uplijn

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Nieuws

De eerste Rijksstudio Award van het Rijksmuseum is gewonnen door ontwerpers Asnate Bockis (1984) en Rogier Arents (1987). Ze maakten een complete make-uplijn, gebaseerd op een vijftal vrouwen uit het Rijksmuseum.

Winnaars Rijksstudio Award Asnate Bockis en Rogier Arents met Taco Dibbits, directeur Collecties. Foto: Paul Ridderhof.

De make-uplijn Rijks Muse is gebaseerd op het kleurenschema van vijf vrouwenportretten, waaronder de Brieflezende Vrouw (1633) van Vermeer en het Portret van Alida Christina Assink (1833) van Adam Kruseman. De ontwerpers bedachten een foundation, make-up potloden en een oogschaduwbox. De naam is ontleend aan de vrouw in de kunst,, die volgens de ontwerpers als een muze is.

Boven: Portret van Alida Christina Assink door Jan Adam Kruseman, 1833. Onder: Rijks Muse van Asnate Bockis en Rogier Arents.

Er wordt nog onderzocht of Rijks Muse in productie kan worden genomen en verkocht in de Rijksshop. “Het is een geweldig idee, sterk concept, goeie presentatie en een heel toepasselijke naam”, aldus Taco Dibbits, juryvoorzitter en directeur Collecties Rijksmuseum. Coen Mulder (1964) en Monique Willemse eindigden op de tweede plaats met een porseleinen servies en de gebreide Delfts blauwe muts Josh Moll (1962 was goed voor de derde prijs.

De designwedstrijd Maak je eigen Meesterwerk startte op 1 november 2013 ter ere van het éénjarig bestaan van Rijksstudio. Iedereen was uitgenodigd deel te nemen en alle kunstvormen waren mogelijk, mits geïnspireerd door de collectie van het Rijksmuseum. Rijksstudio is een voor de museumwereld innovatieve digitale toepassing waarin een groot deel uit de Rijksmuseumcollectie voor iedereen gratis beschikbaar is.

Het winnende ontwerp en het werk van de negen finalisten zijn van 17 april tot en met 22 juli te zien in het Rijksmuseum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share